“Spændende og handlingsmættet lille ungdomsroman med et stænk af krimi. Den langsomme faretruende spændingskurve kan minde lidt om fx Klaus Rifbjergs Den kroniske uskyld”
Lektørudtalelse af Pia Boisen Michelsen

”Skuddet er en spændende bog, der hiver læseren med helt ind i dramaet.”
Rikke Dyrhave Nissen, Fortællingen.dk

“Intet er, hvad det ser ud til at være i romanens thrilleragtige forløb. Det skud, titlen henviser til, er dødeligt og får store konsekvenser for både Ditte, Regitze og Kristian.”
Kari Sønsthagen, Berlingske

“Marianne Gade er god til at gå ind i de to yderst forskellige pigesind. I virkeligheden er begge unge piger tvivlende og usikre, men det udtrykkes unægtelig forskelligt. ”Skuddet” fremstår som en god, lille tæt og vedkommende roman, som det vil være indlysende at bruge i undervisningen i 9.-10. klasserne.”
Bent Rasmussen, redaktør af “SKOLEBIBLIOTEKET”

”Kolding-forfatter åbner døren til et lukket ungdomsunivers.”
Lisa Kuang, JydskeVestkysten

”Faste Gade-læsere vil genkende elementer fra den første voksenroman, »Frost på udsatte steder«.”
Helle Juhl, JydskeVestkysten.

”Der er stor genkendelighed i miljøskildringerne både omkring gymnasiekliker og lokalmiljøet derude, hvor husene er billige, og hvor tilflytter er noget, man er i tre generationer. Letflydende sprog, der undgår tidsbunden ungdomsjargon, og et stilfærdigt opbygget plot, der nok indebærer store følelser og dramatiske begivenheder, men som virker troværdigt fortalt af en ung kvindelig protagonist.”
Tonny Hansen, Folkeskolen.dk

Anmelderne i Politiken og JydskeVestkysten gav henholdsvis fire hjerter og fire stjerner.